Paratoner Bakım Nasıl Yapılır?
Paratoner bakım nasıl yapılır diye merak ediyor iseniz o zaman bu yazıda verilen bilgiler sizin için son derece bilgilendirici olacaktır. Paratoner bakımı normal şartlar altında topraklama ölçümlerine benzer bir biçimde gerçekleşir. Adım adım gidilerek paratonerin olduğu binaya çıkılarak sağlamlık kontrolü yapılır. Akabinde paratoner üzerinde pas var mı ona bakılır. Pas varsa anında giderilir. İniş iletkenliği hem ilgili kontrol cihazı ile hem de gözle kontrol edilir. Topraklama ölçümleri yapılır. Bağlantı kroşeleri kontrol edilir ve gerekir ise sağlamlaştırılır. Ölçüm klemensi ve borular da kontrolden geçirilerek süreç tamamlanır.
Paratoner Bakımını Kim Yapar?
Paratoner bakımını kim yapar sorusunun yanıtı 28628 sayılı yönetmelikte net bir biçimde ifade edilmiştir. Bu yönetmeliğin tam ismi İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğidir. Burada yazılı olan bilgilerden de net bir biçimde anlaşılacağı gibi elektrik mühendisleri, elektrik teknikerleri ya da radyokaktif sistem teknisyenleri yapar. Bu meslek alanlarına yetki verilmiştir. Elbette böylesi bir işi yapabilmeleri için gerekli bilgi birikim ve ekipmana da sahip olmaları gerekir.
Paratoner bakımını kim yapar diye çok ciddi bir endişe duymadan İstanbul ve Kocaeli kentinde yaşayanlar uzun yıllardır sektörde olan ve tam bir profesyonellikle hizmet veren Alteksan Mühendislikten güvenle istedikleri zaman hizmet alabilirler.
Paratoner Hangi Sıklıkla Kontrol Edilir?
Paratoner hangi sıklıkla kontrol edilir diyorsanız yine İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği incelendiğinde görüleceği üzere paratonerin sağlıklı ve sorunsuz bir biçimde çalışması için en az bir kere bakımı ve kontrolü yaptırılmalıdır. Aşırı yağış, kar, yağmur olan yerlerde ise mevsimsel geçişlerde düzenli olarak yaptırılması tüm riskleri bertaraf edebilmek için çok önemlidir. Paratoner hangi sıklıkla kontrol edilir sorusu kadar bir diğer merak edilen olgu da topraklama ölçüm değerinin ne olması gerektiğidir. Olması gereken değer 10 Ohm değeridir. Üstü ya da altı olması son derece risklidir. Firmamız tüm bu bilinçle güvenli bakım ve ölçümler yapar.
Alteksan Mühendislik Elektrik İşlerinde Güvenceniz
Güç sistemlerinizin güvencesi, Alteksan Mühendislik’te. Kocaeli ve İstanbul başta olmak üzere, geniş bir bölgede mühendislik hizmeti sunan firmamız, kompanzasyon, paratoner bakımı, paratoner raporlama, topraklama raporu, tesisat raporu, paratoner satışı ve montajı gibi kritik alanlarda uzmandır.
20 yılı aşkın bir süredir bu sektörde yer alan deneyimli mühendislerimiz, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, siz değerli müşterilerimize güncel ve etkili çözümler sunmaktadır. Kompanzasyon pano bakımından, paratoner montajına kadar tüm elektrik ihtiyaçlarınızda yanınızdayız.
Alteksan Mühendislik olarak, müşteri memnuniyetini birinci önceliğimiz olarak görüyor, hizmetlerimizi bu ilke üzerine kuruyoruz. Elektrik güvencenizi bize emanet edin, sadece işinizle ilgilenin. Alteksan, sizi her türlü elektriksel riskten korumak için burada.
Bir önceki yazımız olan Paratoner Bakımı ve Ölçümü başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.